pastellkrämskakor
100 gram rumsvarmt smör
½ dl vispgrädde
2 ½ dl vetemjöl
strösocker till garnering
Vaniljsmörkräm
100 gram rumsvarmt smör
ca 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
några droppar karamellfärg
Rör ihop smör grädde och mjöl till en slät deg. Låt stå i kylskåpet en timme.
Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut degen, ca 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor.
Doppa kakornas båda sidor i strösocker och lägg ut dem på en plåt på ett bakplåtspapper. Pricka kakorna lätt med en gaffel.
Grädda kakorna 5 minuter i ugnen, de ska inte få så mycket färg. Låt kakorna kallna.
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen.
Bred på lite kräm på hälften av kakorna, och tryck ihop de med resten.
Förvara kakorna svalt
½ dl vispgrädde
2 ½ dl vetemjöl
strösocker till garnering
Vaniljsmörkräm
100 gram rumsvarmt smör
ca 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
några droppar karamellfärg
Rör ihop smör grädde och mjöl till en slät deg. Låt stå i kylskåpet en timme.
Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut degen, ca 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor.
Doppa kakornas båda sidor i strösocker och lägg ut dem på en plåt på ett bakplåtspapper. Pricka kakorna lätt med en gaffel.
Grädda kakorna 5 minuter i ugnen, de ska inte få så mycket färg. Låt kakorna kallna.
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen.
Bred på lite kräm på hälften av kakorna, och tryck ihop de med resten.
Förvara kakorna svalt
Kommentarer
Trackback