ingen snö, ingen julkänsla

God morgon läsare !
sovit gott?
jag vakna och hade ingen lust att gå upp men hade inge val.. nu sitter jag här i soffan med en kopp kaffe & tänkte kolla på julkalendern. snart är det jul men det är ingen snö. lite tråkigt men vad gör man.
slutar vid halv 2 idag men får se om jag hinner blogga imellan för har lite saker att göra..
hoppas ni får en toppen dag !
puss & kramizar
Gästblogga hos: http://bodypalace.blogspot.com/ också, skrev lite om min viktkamp

Kommentarer
Postat av: Bodypalace

God morgon, det har redan trillat in lite kommentarer till dig :) och mer tips kommer det säkert under dagen.



Tack för länken också! =)

2011-12-13 @ 08:02:36
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: Sara

Hej Emma! Jag svarade åt dig i Bodypalace's blogg, men tänkte skriva här också;

Rent spontant så kom jag att tänka på att du verkar äta väldigt lite..? Ät nåt mellanmål åtminstone mellan lunch och middag, du borde äta minst 4, helst 5 mål om dagen. Om det låter mycket mot vad du är van med så kan du börja med 4, nånting lätt till mellanmål bara. Sen ökar du vartefter. Och var inte rädd för godis, choklad är bra för själen! ;)

Ta hand om dig! Kram från Finland.

2011-12-13 @ 08:50:10
URL: http://saragunmarie.blogspot.com
Postat av: Emy

Såg just "ditt" inlägg på bodypalace och läste att du inte ville ta kontakt med läkare om jag minns rätt? Eftersom du endast äter frukost, lunch och middag så får du trorligtvis i dig för lite eftersom det aldrig är skräpmat eller annat "onyttigt" du äter. Såg att någon på bodypalace hade kommenterat att du borde kolla på tv-programmet supersize vs superskinny, och det skulle nog vara en bra idé. Där är det i varje avsnitt en överviktig och en underviktig deltagare och det hela går ut på att de byter kostvanor under fem dagar. I programmet får man även reda på vad som egentligen händer med kroppen när man inte får i sig tillräckligt.



En bra sak skulle nog vara om du började äta fem mål om dagen istället för tre. Stoppa in två mellanmål bestående av nötter, torkad frukt, yoghurt, mackor eller liknande. Både nötter och torkad frukt är jättebra att äta. Nötter innehåller nödvändiga fetter och även protein och många torkade frukter innehåller även de viktiga näringsämnen. Och sen är det ju gott också!



Någon här ovan skrev att du skulle börja träna vilket sätter igång matbegäret. Men det bästa skulle nog vara att du först får ordning lite på maten och sedan börjar träna om du vill, då kanske det faller på plats av sig själv. Men om du börjar träna så får du absolut inte glömma bort att äta tillräckligt.



Jag vet ju inte riktigt vad du äter till frukost, lunch och middag men det skulle nog vara bra om ökade lite på storleken på portionerna.

Fast det bästa skulle nog vara om du tog kontakt med en dietis som verkligen vet vad den pratar om. I fall du inte vill stämma möte face to face så kan du nog säkert få kontakt med någon via mail eller liknande.



Glöm inte bort att detta är något som kanske tar tid, att det inte bara ändras direkt. Ta ett steg i taget och ta det lugnt. Stress är också något som kan leda till viktnedgång. Så försök ta det lungt. Att övervinna din rädsla gentemot skräpmat och godis och sånt kanske också vore en bra idé? Visst, man behöver inte äta det flera dagar i veckan/ månaden. Men någon gång ibland kanske det skulle kännas bra att unna sig det där lilla extra?



Hoppas det löser sig för dig, lycka till!(:

2011-12-13 @ 10:14:52
Postat av: Sara

Sv; Vad glad jag blir :) Det ordnar nog alltid upp sig! Kramar

2011-12-13 @ 14:40:09
URL: http://saragunmarie.blogspot.com
Postat av: anna

sv: du är normal tro inget annat (:

2011-12-13 @ 17:21:30
URL: http://annamarialarssson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hejsan söta du =) Nu har jag Dagens julblogg kika gärna in och anmäl dig och läs mer om tävlingen :) http://saandriiiee.blogg.se/2011/december/dagens-julblogg.html#comment



KRAM! & gla lucia!

2011-12-13 @ 22:18:42
URL: http://saandriiiee.blogg.se/

Vad vill du skriva? ska det vara taskigt så kan du lika gärna låta bli.:

Vad har du för namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0